Jednodnevni ekološki kamp na reci Vrbas (Republika Srpska)

U okviru proslave dana Nezavisnog Univerziteta Banja Luka (Republika Srpska, BiH), 23. maja 2019. organizovana je Ekološka radionica ” Zaštita Vrbasa” u organizaciji Fakulteta za ekologiju Nezavisnog univerziteta Banjaluka.

Na poziv dekana Fakulteta za ekologiju prof. dr Slobodanke Pavlović, Eko-centar Drinum se prodružio radionici koja je održana u kampu Vrbas, na samoj reci Vrbas, oko 18 km, uzvodno od grada Banja Luka.

Ovaj događaj je okupio srednjoškolce različitih profila obrazovanja, njihove nastavnike, kao i, studente, profesore, predstavnike sportskih klubova koje svoje aktivnosti sprovode na vodi i pored vode, predstavnike grada, gradske uprave ali i privatne i javne institucije i organizacije koje se direktno vezuju za zaštitu životne sredine i zaštitu reke Vrbas.

Predstavnik Eko-centra Drinum, je bio jedan od moderatora praktičnog rada sa grupama, koje su radile na konkretnim problemima, odnosno izazovima za sistemski planirane akcije pobošljanja stanja i zaštite ekosistema reke Vrbas.

Tokom ovog jednosdnevnog skupa, dogovarane su uduće saradnje između civilnog sektora i Fakulteta z aekologiju u cilju obezbeđivanja istraživanja za studente i pružanja praktične nastave za studente Fakulteta za ekologiju.

Zahvaljujemo se Rektoru Univerziteta prof. dr Zoranu Kalinić i dekanu Fakulteta za ekologiju prof. dr Slobodanki Pavlović na pozivu za učešće u ovom veoma značajnom događaju.

Glas Srpske o događaju