Predstavnik EkoDrine učestvovao u Obuci o finansijskoj održivosti organizacija civilnog društva koje se bave životnom sredinom

Sa ciljem jačanja civilnog društva u Srbiji, organizacija aktivnih u oblasti životne sredine, u periodu od 11. i 12. juna 2018. godine održana je obuka o perspektivama njihove finansijske održivosti.

Obuka je sprovedena u okviru Programa CSOnnect, i namenjena je organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine i organizacijama koje planiraju da počnu intenzivnije da se bave zaštitom životne sredine u budućnosti. Cilj obuke je da se razjasne ključni pojmovi i termini u vezi sa finansijskom održivošću, da se predstave i promisle različite prakse u zemlji i u svetu kojima civilno društvo može sebi da obezbedi bolju održivost, kao i da se uklone stavovi i organizacione prakse kojima se održivost narušava.

Obuku je pohađalo 26 učesnika iz cele Srbije – pretežno predstavnici organizacija koje nisu podržane kroz institucionalne grantove, ali i predstavnici organizacija podržanih kroz CSOnnect projekat, čime je omogućena razmena iskustava.