Konferencija studenata biologije, ekologije i zaštite životne sredine – EkoBioMorfa 2017

Treća konferencija studenata biologije, ekologije i zaštite životne sredine “EkoBioMorfa 2017” održava se 24-26 novembra 2017. godine u amfiteatru Departmana za biologiju i ekologiju, Prirodno – matematičkog fakulteta u Novom Sadu (Trg Dositeja Obradovića 2, kampus novosadskog univerziteta). U okviru konferencije studenti će imati priliku da predstave svoja istraživanja i čuju istraživanja drugih kolega iz oblasti biologije, ekologije, zaštite životne sredine kao i srodnih oblasti. Važan deo konferencije će činiti predavanja i tribine na kojima će se diskutovati o zaštiti prirode i problemima sa kojima se susrećemo.

Tema same konferencije je Šesto masovno izumiranje, koje je prvo masovno izumiranje prouzrokovano aktivnošću jedne vrste – čoveka. Kako istraživanja sve više ukazuju na to, na granici smo šestog masovnog izumiranja, a neka istraživanja tvrde da je već počelo. Iz tog razloga želimo da ukažemo na značaj podataka o poznavanju biodiverziteta i važnosti očuvanja staništa i životne sredine.

Cilj konferencije jeste umrežavanje sadašnjih i budućih stručnjaka iz datih oblasti, ukazivanje na probleme u okviru zaštite prirode, diskusija i predlaganje rešenja za date probleme.

Predložene teme:

  • Istraživanje biodiverziteta i konzervacije
  • Fundamentalna i primenjena ekologija
  • Upravljanje prirodnim resursima
  • Održivi razvoj
  • Agroekosistemi
  • I slično

Važni datumi:

Rok za slanje izvoda: 15.09.2017.
Rok za prijavu učesnika koji ne predstavljaju rad na konferenciji: 01.11.2017.
Vreme održavanja konferencije: 24-26.11.2017.
Registracija učesnika: 23.11.2017. od 18-20 časova, a ostalim danima od 09-10 časova.
Rok za plaćanje kotizacije: 10.11.2017.

Više o konferenciji

EkoDrina poziva studente koji su učestvovali u projektima tokom 2016. godine da učestvuju na konferenciji prezentacijom radova. Radove mogu poslati na e-mail EkoDrine ili na mail djordj.sladjana@gmail.com (apstrakt, ideju, koncept rada) pre roka za slanje na konferenciju. Kotizaciju za odabrane radove, odnosno studente koji žele da učestvuju snosiće EkoDrina.