13. Regionalna Konferencija životna sredina ka Evropi – EnE17: Obrazovanje o klimatskim promenama

Trinaesta regionalna Konferencij “Životna sredina ka Evropi EnE17 održaće se 5. juna 2017. godine u Beogradu, u prostorijama Privredne komore Srbije i predstavljaće zvaničan događaj u okviru UNEP obeležavanja Svetskog dana životne sredine.

Prateći aktuelne trendove u oblasti zaštite životne sredine, stručni tim Ambasadora održivog razvoja doneo je odluku da ovogodišnja Konferencija bude posvećena temi: Obrazovanje o klimatskim promenama za održivi razvoj.

U okviru ceremonije otvaranja Konferencije planirno je održavanje Panel diskusije na temu: Koliko obrazovanje o klimatskim promenama doprinosi održivom razvoju? Panel diskusiju će voditi vrhunski stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine/klimatskih promena i zemlje i inostranstva.

Kroz realizaciju Programa životna sredina ka Evropi, koji prati različite faze u procesu približavanja Srbije standardima i vrednostima Evropske unije u oblastima životne sredine i klimatskih promena, strukovno udruženje Ambasadori održivog razvoja i životne sredine, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, tradicionalno organizuju i održavaju Regionalnu konferenciju “Životna sredina ka Evropi” (EnE) koja je prerasla u tradicionalno okupljanje stručnjaka i zainteresovanih za održivi razvoj i sektor životne sredine. Konferencija je istovremeno jedan od zvaničnih događaja kojim UN (UNEP) obeležava Svetski dan životne sredine. Kroz odabir različitih tematskih oblasti, Konferencija svake godine ukazuje da održivi razvoj, kao intersektorska harmonizacija životne sredine sa ekonomijom i ostalim sektorskim politikama, u zemljama regiona i u Srbiji, još nije dovoljno prepoznat kao mogući pokretački koncept razvoja i ekonomskog rasta.

Informacije o konferenciji možete naći na oficijalnom sajtu udruženja Ambasadori održivog razvoja i životne sredine