Učimo da pravilno odlažemo otpad

Edukaciju mladih o važnosti očuvanja životne sredine, razvrstavanja otpada i reciklaže, pod nazivom „Smanji otisak – popravi utisak“, Udruženje građana „Eko – centar Drinum“ realizovaće u periodu od juna do novembra 2023. godine u 2 malozvorničke osnovne škole.

Projekat je podržan sredstvima Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština u Vladi Republike Srbije, Novice Tončeva i opštine Mali Zvornik.

U okviru aktivnosti, u školama će biti održane edukativne radionice na temu pravilnog odlaganja otpada i donirani setovi posuda za odvajanje otpada radi obezbeđivanja uslova za stvaranje pravilnih ekoloških navika kod dece u najranijem uzrastu.

U saradnji sa Centrom za razvoj inovacija u oblasti zaštite životne sredine u Malom Zvorniku predviđena je realizacija podkasta na teme vezane za očuvanje čiste životne sredine, što će pomoći da ključne poruke stignu do šire javnosti.

Ideja projekta je da doprinese očuvanju zdravog prirodnog ambijenta i podrži nastojanje lokalne samouprave da dodatno unapredi oblast upravljanja otpadom i obezbedi sortiranje smeća na svojoj teritoriji.