Podrška opštine Mali Zvornik projektu “Podizanje kapaciteta opštine Mali Zvornik za brigu o vodnim resursima”

U okviru javnog poziva opštine Mali Zvornik za dodelu sredstava za realizaciju projekata organizacija civilnog društva, prepoznavajući potrebu mudrog upravljanja prirodnim resursima kojima raspolaže, opština je podržala projekat: Podizanje kapaciteta opštine Mali Zvornik za brigu o vodnim resursima, koji će realizovati Eko Drina Mali Zvornik u periodu avgust-decembar 2016. godine.

Projekat tretira pitanja nedostatka sveobuhvatnih informacija i podataka o stanju površinskih tokova na teritoriji opštine Mali Zvornik, odnosno stvaranje preduslova za dobro upravljanje površinskom tokovima u nadležnosti lokalne samouprave.

Projekat podržava promene u načinu razmišljanja i lokalnih autoriteta i stanovništva, kada je u pitanju briga o vodnim resursima u kontekstu zajedničke brige o vitalitetu vodotoka i značaju biodiverzitetnosti priobalja i samog toka za njegov kvalitet. Realizacija ovog projekta će doprineti unapređenju opšte društvene svesti o očuvanju priobalnih područja vodotokova ili vraćanju u što prirodnije stanje kao neophodnom uslovu za dobar ekološki status voda.