“Aktivizam mladih za vreme poplave – praksa i preporuke”

Predstavnici udruženja “Eko Drina” prisustvovali su u Obrenovcu od 6.do 8. septembra 2016. godine obuci posvećenoj svim temama značajnim i neophodnim za animiranje i motivisanje mladih u lokalnoj zajednici za reagovanje za vreme elementarnih nepogoda. Trodnevna radionica je organizovana od strane  Centra za građansko delovanje uz podršku Ministarstva omladine i sporta i u saradnji sa partnerima iz desetak gradova iz Srbije u okviru projekta “Aktivizam mladih za vreme poplave – praksa i preporuke”.

Cilj projekta je razmena iskustava i prenos znanja o razvoju aktivizma i volonterizma u vanrednim situacijama između aktivista i predstavnika opština i gradova i razvoj smernica koje će se kao vodič koristiti u budućnosti za vreme elementarnih nepogoda ili vanrednih situacija.

Osim Udruženja “Eko Drina” iz Malog Zvornika partnerske organizacija su i Fondacija za mlade Obrenovca, udruženja građana “Lučani u srcu” iz Lučana, FORCA iz Požege, “Ub OK” iz Uba kao I Kancelarije za mlade iz Šapca, Loznice, Novog Pazara, Krupnja, Bajine Bašte i Sremske Mitrovice.